Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconnel és sajttal töltött gomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg csiperkegomba (szép nagy fejeket vegyünk)
  • 50 dkg bacon
  • 3 db tömlős sajt
  • 15 dkg reszelt sajt
  • tejföl
  • bors


Elkészítése:

A gombák tönkjét kitörjük, majd meghámozzuk, és vízzel leöblítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk (nem kell mosogatni) és a gombafejeket belerakjuk.

Az apróra vágott bacont egy serpenyőben kicsit megolvasztjuk, leszűrjük, és a tömlős sajttal kikeverjük. Sózni nem kell, mert a szalonna elég sós, de borsot nyugodtan használhatunk. Az előkészített gombákba halmozzuk a tölteléket, és tejföllel elkevert reszelt sajtot teszünk a tetejére.

180-200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Köret lehet rizs, párolt zöldség, hasábburgonya szinte mindennel nagyon finom.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/baconnel-es-sajttal-toltott-gomba/