Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bazsalikomos ricottahab, paradicsomzselével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg keksz (korpovit)
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg ricotta
  • 2 dl tejszín
  • aprított bazsalikom
  • bors
  • só

Paradicsomzselé

  • 150 ml paradicsom ivólé
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 lap zselatin
  • bors
  • só

Elkészítése

A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal.

A ricottát egy tálba tesszük, hozzáöntjük a tejszínt és habbá verjük, majd ízesítjük és hozzákeverjük a bazsalikomot.

A habot és a kekszet felváltva poharakba rétegezzük úgy, hogy a tetejére hab kerüljön (a kekszből egy keveset félreteszünk).

A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A paradicsomot ízesítjük és felmelegítjük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat és addig keverjük amíg fel nem oldódik.

Amikor már a paradicsom kihűlt, eloszlatjuk a ricottahab tetején. Kekszmorzsával és bazsalikomlevéllel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/bazsalikomos-ricottahab-paradicsomzselevel/