Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Bodzavirág bundában

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A bodzavirágokat lerázzuk az esetleges bogaraktól, bár így a virágzás elején keveset találni rajtuk, személy szerint 1 db-ot távolítottam el. Szűrőbe téve, vízzel óvatosan átmossuk, hogy az értékes anyagokat ne mossuk le róla, majd hagyjuk lecsepegni. Addig elkészíthetjük a bundát (az alapanyagait annyi tejjel és liszttel készítjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.) A bodza tányérokat belemártjuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
szani78
Beküldte: 2013.05.11.

Hozzávalók

Bunda

Sütés

Elkészítése

A bodzavirágokat lerázzuk az esetleges bogaraktól, bár így a virágzás elején keveset találni rajtuk, személy szerint 1 db-ot távolítottam el.

Szűrőbe téve, vízzel óvatosan átmossuk, hogy az értékes anyagokat ne mossuk le róla, majd hagyjuk lecsepegni.

Addig elkészíthetjük a bundát (az alapanyagait annyi tejjel és liszttel készítjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.)

A bodza tányérokat belemártjuk, lecsepegtetjük és forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy a tészta ne maradjon nyers.

Mindig virággal lefelé kezdjük sütni, hisz így a szárral könnyű dolgozni, belemártani a tésztába és az olajba tenni.

Ahogy beletettük az olajba, ollóval gyorsan vágjuk le a kiálló, zöld szárakat.

Porcukorral meghintve, fagylalt kíséretében tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is