Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bodzavirág bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 tányér bodzavirág

Bunda

  • 2 db tojás
  • 1 csapott teáskanál só
  • 3 evőkanál cukor
  • tej
  • liszt
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 kiskanál sütőpor

Sütés

  • 0,5 dl olaj

Elkészítése

A bodzavirágokat lerázzuk az esetleges bogaraktól, bár így a virágzás elején keveset találni rajtuk, személy szerint 1 db-ot távolítottam el.

Szűrőbe téve, vízzel óvatosan átmossuk, hogy az értékes anyagokat ne mossuk le róla, majd hagyjuk lecsepegni.

Addig elkészíthetjük a bundát (az alapanyagait annyi tejjel és liszttel készítjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.)

A bodza tányérokat belemártjuk, lecsepegtetjük és forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy a tészta ne maradjon nyers.

Mindig virággal lefelé kezdjük sütni, hisz így a szárral könnyű dolgozni, belemártani a tésztába és az olajba tenni.

Ahogy beletettük az olajba, ollóval gyorsan vágjuk le a kiálló, zöld szárakat.

Porcukorral meghintve, fagylalt kíséretében tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/bodzavirag-bundaban/