Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás tallérok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 tojás
  • petrezselyem (ízlés szerint)
  • zöldhagyma (ízlés szerint)
  • 0,5 teáskanál bors
  • 0,5 teáskanál só
  • olaj a sütéshez

Elkészítése

A burgonyákat egészben megfőzzük.

A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük, majd megszórjuk borssal.

A burgonyákat összetörjük, hozzáadjuk a hagymát, a tojást, a felaprított petrezselymet, zöldhagymát és a sót, majd alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és ezzel is alaposan összekeverjük.

Vizes kézzel golflabda méretű golyókat készítünk, amit ellapítunk és lisztezett deszkára helyezzük.

Egy nagyobb serpenyőben kb ujjnyi olajat forrósítunk, amiben szép barnára sütjük a tallérok mindkét oldalát. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Mártogatóssal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/burgonyas-tallerok/