Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Hidegtálak

Burgundiai rokfortos körte

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 db-hoz: 2 közepes alexander körte 3 dl száraz vörösbor 1 ek kristálycukor 1/2 kisujjnyi fahéj 2 szem szegfűbors 20 g héjas pisztácia 20 g tisztított mogyoró 100 g érett rokfort (márványsajt) 100 g natúr vajkrém só bors néhány citromfűlevél Elkészítése: Érett, de kemény körtéket vásároljunk, mossuk meg, hámozzuk meg, és száruk épségére ügyelve […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.04.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

4 db-hoz:

  • 2 közepes alexander körte
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 1 ek kristálycukor
  • 1/2 kisujjnyi fahéj
  • 2 szem szegfűbors
  • 20 g héjas pisztácia
  • 20 g tisztított mogyoró
  • 100 g érett rokfort (márványsajt)
  • 100 g natúr vajkrém
  • bors
  • néhány citromfűlevél


Elkészítése:

Érett, de kemény körtéket vásároljunk, mossuk meg, hámozzuk meg, és száruk épségére ügyelve vágjuk félbe őket. Alsó domborulatukból levágunk 1-1 vékony szeletkét, hogy ne billegjenek a tálon, közepükből pedig karalábévájóval kivágjuk a magházukat, és egy kevés gyümölcshúst is, hogy helye legyen a tölteléknek .

A bort felforraljuk a cukorral, a fahéjjal és a szegfűborssal, beletesszük az elfelezett körtéket, és többször is meg-megforgatva, mérsékelt tűzön félpuhára főzzük kb. 15 perc alatt. A borban hagyjuk kihűlni, és 1 napot állni, hogy átvegye a bíbor színét a bornak.

Másnap a tisztított pisztáciát serpenyőbe szórjuk, zsiradék hozzáadása nélkül, folyamatosan kevergetve-rázogatva mérsékelt tűzön kissé megpirítjuk, és azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen. Ha natúr mogyorót vettünk, pirítsuk meg azt is száraz serpenyőben. Mindkettőnek a felét darabosra, a felét finomra vágjuk.

A körtéket üregükkel lefelé papírkendőre borítjuk, és felitatjuk róluk a nedvességet . A sajtot villával megtörjük, hozzáadjuk a vajkrémet, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük , és krémesre keverjük. Tegyük hűtőbe egy rövid időre.

Beledolgozzuk a krémbe a finomra vágott mogyorót és pisztáciát, csillagcsőrös habzsákba szedjük, majd kerek rózsákat nyomunk a körték üregébe . Tetejüket megszórjuk a durvára vágott mogyoróval és pisztáciával , tálra rendezzük, végül lazán, de gondosan letakarjuk, és fél órára hidegre tesszük tálalás előtt. Fogyasztás előtt a citromfű levélkéket leöblítjük, és körbedíszítjük velük a tál szegélyét.

Előételként, borkorcsolyaként kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is