Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 db nagy cukkini (tisztítva 1 kg) 2 gerezd fokhagyma 10 dkg sajt 4 ek zabpehely 6 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt 1 ek kapor 1 tk oregánó 1 tk só zsemlemorzsa zsír, vagy olaj a sütéshez Elkészítése: A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszelem, besózom, jól elkeverem és fél órát állni hagyom. Ha már nem […]

Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
LigetiK
Beküldte: 2016.07.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 db nagy cukkini (tisztítva 1 kg)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 4 ek zabpehely
  • 6 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 ek kapor
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk só
  • zsemlemorzsa
  • zsír, vagy olaj a sütéshez


Elkészítése:

A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszelem, besózom, jól elkeverem és fél órát állni hagyom. Ha már nem zsenge a cukkini, meghámozom, magokat eltávolítom.

A sajtot, fokhagymát lereszelem, hozzáadom a jól kinyomkodott cukkinit és a többi hozzávalót és jól összekeverem.

Ezzel a mennyiségű liszttel már összeáll a massza, de elég laza szerkezetű lesz a fasírt. Liszt és/vagy zabpehely hozzáadásával tömörebbé tehető.

Kézzel diónyi golyókat formázok, megforgatom zsemlemorzsában és bő, forró olajban piros ropogósra sütöm.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is