Hozzávalók:
- 2 db nagy cukkini (tisztítva 1 kg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 4 ek zabpehely
- 6 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 ek kapor
- 1 tk oregánó
- 1 tk só
- zsemlemorzsa
- zsír, vagy olaj a sütéshez
Elkészítése:
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszelem, besózom, jól elkeverem és fél órát állni hagyom. Ha már nem zsenge a cukkini, meghámozom, magokat eltávolítom.
A sajtot, fokhagymát lereszelem, hozzáadom a jól kinyomkodott cukkinit és a többi hozzávalót és jól összekeverem.
Ezzel a mennyiségű liszttel már összeáll a massza, de elég laza szerkezetű lesz a fasírt. Liszt és/vagy zabpehely hozzáadásával tömörebbé tehető.
Kézzel diónyi golyókat formázok, megforgatom zsemlemorzsában és bő, forró olajban piros ropogósra sütöm.