Elkészítése
Először a cukkinit cikkekre vágjuk. Ha a héja még puha, és bele tudjuk nyomni a körmünket, akkor nem szükséges meghámozni. Kevés olajon addig pirítjuk a cukkinit, amíg a leve teljesen el nem fő. Ezután hagyjuk kihűlni.
Amikor a cukkini kihűlt, hozzáadjuk a vajat, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a feldarabolt főtt tojást, valamint a mustárt, citromlevet, sót és borsot. Az egészet botmixerrel simára dolgozzuk.
Az elkészült krémet hűtőbe tesszük, és hagyjuk, hogy egy éjszaka alatt összeérjenek az ízek.
Sztori
Ezt a receptet egy erdélyi ismerősömtől tanultam, és nagyszerű alternatíva, ha már unjuk a szokásos felvágottas szendvicseket. A baráti körömben is hamar nagy kedvenc lett, főleg sörkorcsolyaként fogyasztva.

