Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukkínirudak fokhagymás mártogatóssal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Mártogatóshoz

  • 10 dkg totu (krémesre keverve)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint

Cukkínihez

  • 1 db cukkini
  • 1 teáskanál só
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 marék kukoricapehely apróra törve (opcionális)
  • 1 teáskanál piros paprika
  • 0,5 teáskanál provance-i fűszerkeverék
  • késhegynyi bors
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A cukkinit megmossuk és kb 10 cm hosszú, hüvelykujjnyi vastagságú rudakra szeleteljük. Ezután besózzuk és pár percig állni hagyjuk.

A zsemlemorzsát a kukoricapelyhet és a fűszereket összekeverjük, majd megforgatjuk benne a cukkinirudakat. Kevés olajon serpenyőben aranybarnára sütjük vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és olajjal megspricceljük a felületüket, majd 180°C-on (légkeveréses sütőben) 10-15 perc alatt készre sütjük, félidőben forgassuk meg!

A mártogatóshoz a krémes totuba belereszeljük a két gerezd fokhagymát és ízlés szerint sóval ízesítjük.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/cukkinirudak-fokhagymas-martogatossal/