Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini
- 1,5 ek citromlé, vagy fél citrom leve
- 1-2 ek disznózsír, vagy 1-2 ek kókuszolaj
- 3 ek zselatin
- só
- fokhagyma
- egy csipet sáfrány, vagy kurkuma (elhagyható, csak a színezék)
- zöldfűszerek /petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom stb./ ízlés szerint
Elkészítése:
A cukkinit ha fiatal, hámozás nélkül felszeljük, és kevés sós vízben megfőzzük, vagy pároljuk. Leszűrjük, egy tálba rakjuk, ízesítjük, hozzáadjuk a citromlevet, az olvasztott disznózsírt vagy kókuszolajat, a zselatint, és turmixoljuk.
Egy tetszőleges formát kibélelünk alufóliával, és beleöntjük a zöldség turmixot. 6-8 órán át hűtjük. Kivesszük a formából, a fóliát levesszük, és tálaljuk.
[box style=”info”]Csak a fantáziánk szab határt az ízesítésnek.[/box]

