Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 17 dkg cukkini 0,5 dl tej 1,5 dkg vaj 1,5 dkg liszt 4 dkg sajt (pl. eidami, parmezán..) 1 db újhagyma 2 db tojás só őrölt fehér bors A formák kenéséhez vaj, szóráshoz zsemlemorzsa. Elkészítése: A cukkinit kockázzuk fel, majd enyhén sós vízbe főzzük puhára. Ezután szűrjük le, majd a tejjel együtt turmixoljuk össze. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2014.07.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 17 dkg cukkini
  • 0,5 dl tej
  • 1,5 dkg vaj
  • 1,5 dkg liszt
  • 4 dkg sajt (pl. eidami, parmezán..)
  • 1 db újhagyma
  • 2 db tojás
  • őrölt fehér bors

A formák kenéséhez vaj, szóráshoz zsemlemorzsa.

Elkészítése:

A cukkinit kockázzuk fel, majd enyhén sós vízbe főzzük puhára. Ezután szűrjük le, majd a tejjel együtt turmixoljuk össze.

A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és állandó keverés mellett, addig pirítsuk hogy világos színű maradjon. (vigyázzunk nehogy megbarnuljon) Ekkor vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a cukkinipürét, és keverjük simára.

Ezután tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá az apróra felvágott újhagymát, majd állandó keverés mellett, rotyogtassuk három percig.

Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot, és ízlés szerint a fűszereket. Ezután egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját, majd apránként, óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A formákat kenjük ki vajjal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával.

Ezután egyenlően elosztva kanalazzuk a formákba a masszát, majd töröljük körbe a formák belső peremét. (így a tészta nem ragad a forma falához, és szépen felemelkedik)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára. (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem)

A sütőből kivéve azonnal tálaljuk. (én próbaképpen bent hagytam a kikapcsolt, meleg sütőben, és 15 percig szépen megtartotta a formáját, csak utána kezdett el összeesni)

Ezt a sós szuflét tálalhatjuk előételként, vagy nagy melegben édesség helyett desszertként is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is