Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Elzászi szendvics recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 db francia kenyér
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • bors
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 db virsli
  • 2 evőkanál mustár

Elkészítése

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az egyik megtisztított, felkockázott vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. A megmosott és felaprított savanyú káposztát a serpenyőbe forgatjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd lefedve puhára pároljuk.

A maradék vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. A francia kenyeret három részre vágjuk, majd minden darabot hosszában elfelezünk, és a belsejüket óvatosan kikaparjuk.

Az alsó kenyérrészbe párolt káposztát rétegezünk, majd rászórjuk a sült hagyma felét. A káposztás rétegre egy-egy virslit helyezünk, és a tetejüket vékonyan megkenjük mustárral. Erre jön egy újabb réteg párolt káposzta, majd a maradék hagymát rászórjuk. Végül a kenyerek felső részével befedjük.

A töltött kenyereket egyenként alufóliába csomagoljuk, és előmelegített sütőben a rácsra helyezzük. 180 fokon 10 percig sütjük. Tálalás előtt a kenyereket kicsomagoljuk, és frissen kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/elzaszi-szendvics/