A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az egyik megtisztított, felkockázott vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. A megmosott és felaprított savanyú káposztát a serpenyőbe forgatjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd lefedve puhára pároljuk.
A maradék vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. A francia kenyeret három részre vágjuk, majd minden darabot hosszában elfelezünk, és a belsejüket óvatosan kikaparjuk.
Az alsó kenyérrészbe párolt káposztát rétegezünk, majd rászórjuk a sült hagyma felét. A káposztás rétegre egy-egy virslit helyezünk, és a tetejüket vékonyan megkenjük mustárral. Erre jön egy újabb réteg párolt káposzta, majd a maradék hagymát rászórjuk. Végül a kenyerek felső részével befedjük.
A töltött kenyereket egyenként alufóliába csomagoljuk, és előmelegített sütőben a rácsra helyezzük. 180 fokon 10 percig sütjük. Tálalás előtt a kenyereket kicsomagoljuk, és frissen kínáljuk.