Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fasírt fiókák tésztafészekben krumpliágon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg darált hús
  • 4 db tojás
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • őrölt színes bors
  • majoránna
  • paprika
  • olaj
  • 4 szelet száraz kenyér (vagy zsemlemorzsa)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál vaj
  • 10-15 szál spagetti

Díszítéshez

  • majonéz
  • egész bors
  • sárgarépa

Elkészítése

A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a sóval, borssal, delikáttal, darált színes borssal, majoránnával és a vízbe áztatott, majd kinyomkodott kenyérrel. Alaposan összedolgozzuk, majd diónyi golyókat formázunk belőle. Ezeket bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és a vajjal krémes pürévé törjük. A spagettit sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és fészek alakban elrendezzük a tányéron.

A fasírtgolyókat a majonéz és az egész bors segítségével szemekkel, a sárgarépából vágott apró darabokkal csőrrel díszítjük. A burgonyapürét a tálon ág formájában elrendezzük, a spagettiből készített fészekbe helyezzük a fasírt fiókákat, így alkotva meg a vidám tálalást.

Tipp

A fészkekbe kerülő fiókákat változatosabbá tehetjük úgy, hogy a hús egy részébe reszelt sajtot vagy apróra vágott zöldfűszereket keverünk. Ha még mutatósabb végeredményt szeretnénk, a burgonyapürét nyomózsákból is formázhatjuk, így élethűbb lesz az „ág”.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/fasirt-fiokak-tesztafeszekben-krumpliagon/