Elkészítése
Hozzávalók:
- 350-400 g meghámozott, felkockázott cékla
- 1 ek olívaolaj
- 1/2 ek méz
- 2 ek balzsamecet
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- nagy csipet rozmaring
- só, bors
- 5 dkg fetasajt
- kis marék durván összetört dió
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítése:
Tapadásmentes serpenyőben egy kevés olívaolajjal karamellízaljuk meg a mézet.
Adjuk hozzá a céklát és a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk össze 2-3 perc alatt.
Adjuk hozza a fokhagymát és a rozmaringot, majd pár perc párolás után előmelegített sütőben süssük meg a céklánkat (~40 perc 180-200 °C).
Közben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót.
Fetasajttal, dióval és friss petrezselyemmel tálaljuk.


