Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Zöldséges ételek

Fetás balzsamecetes sült cékla

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 350-400 g meghámozott, felkockázott cékla 1 ek olívaolaj 1/2 ek méz 2 ek balzsamecet 1 gerezd reszelt fokhagyma nagy csipet rozmaring só, bors 5 dkg fetasajt kis marék durván összetört dió friss petrezselyem a tálaláshoz Elkészítése: Tapadásmentes serpenyőben egy kevés olívaolajjal karamellízaljuk meg a mézet. Adjuk hozzá a céklát és a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk […]

Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 adag
Beküldte: 2016.04.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 350-400 g meghámozott, felkockázott cékla
  • 1 ek olívaolaj
  • 1/2 ek méz
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • nagy csipet rozmaring
  • só, bors
  • 5 dkg fetasajt
  • kis marék durván összetört dió
  • friss petrezselyem a tálaláshoz


Elkészítése:

Tapadásmentes serpenyőben egy kevés olívaolajjal karamellízaljuk meg a mézet.

Adjuk hozzá a céklát és a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk össze 2-3 perc alatt.

Adjuk hozza a fokhagymát és a rozmaringot, majd pár perc párolás után előmelegített sütőben süssük meg a céklánkat (~40 perc 180-200 °C).

Közben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót.

Fetasajttal, dióval és friss petrezselyemmel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is