Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fetás balzsamecetes sült cékla recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 350-400 g meghámozott, felkockázott cékla
  • 1 ek olívaolaj
  • 1/2 ek méz
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • nagy csipet rozmaring
  • só, bors
  • 5 dkg fetasajt
  • kis marék durván összetört dió
  • friss petrezselyem a tálaláshoz


Elkészítése:

Tapadásmentes serpenyőben egy kevés olívaolajjal karamellízaljuk meg a mézet.

Adjuk hozzá a céklát és a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk össze 2-3 perc alatt.

Adjuk hozza a fokhagymát és a rozmaringot, majd pár perc párolás után előmelegített sütőben süssük meg a céklánkat (~40 perc 180-200 °C).

Közben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót.

Fetasajttal, dióval és friss petrezselyemmel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/fetas-balzsamecetes-sult-cekla/