Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Hidegtálak

Fokhagymás házi sajt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 l tej 0,7 dl joghurt 1 teáskanál só 2 nagyobb gerezd fokhagyma Elkészítése: A tejet a joghurttal együtt felforraljuk, majd forrástól számítva még 2 percig forraljuk. Egy kicsit hagyjuk kihűlni, majd tiszta gézlapra vagy tüllre tesszük, a sarkait összekötjük és 1-2 óra alatt kicsepegtetjük belőle a savót. Amikor ez megtörtént ízlés szerinti mennyiségű […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ellak
Beküldte: 2014.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 0,7 dl joghurt
  • 1 teáskanál só
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma


Elkészítése:

A tejet a joghurttal együtt felforraljuk, majd forrástól számítva még 2 percig forraljuk.

Egy kicsit hagyjuk kihűlni, majd tiszta gézlapra vagy tüllre tesszük, a sarkait összekötjük és 1-2 óra alatt kicsepegtetjük belőle a savót. Amikor ez megtörtént ízlés szerinti mennyiségű sót és préselt fokhagymát keverünk hozzá.

A gézt vagy tüllt összecsomózzuk, majd lesúlyozzuk (én egy 1,5-2 literes teli üveget szoktam használni). 3 óra elteltével fogyasztható.

[box style=”info”]A sajtot ízesíthetjük köménymaggal, vöröshagymával, zöldhagymával, borssal és különböző zöld fűszerekkel.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Ellak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is