Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás házi sajt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 0,7 dl joghurt
  • 1 teáskanál só
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma


Elkészítése:

A tejet a joghurttal együtt felforraljuk, majd forrástól számítva még 2 percig forraljuk.

Egy kicsit hagyjuk kihűlni, majd tiszta gézlapra vagy tüllre tesszük, a sarkait összekötjük és 1-2 óra alatt kicsepegtetjük belőle a savót. Amikor ez megtörtént ízlés szerinti mennyiségű sót és préselt fokhagymát keverünk hozzá.

A gézt vagy tüllt összecsomózzuk, majd lesúlyozzuk (én egy 1,5-2 literes teli üveget szoktam használni). 3 óra elteltével fogyasztható.

[box style=”info”]A sajtot ízesíthetjük köménymaggal, vöröshagymával, zöldhagymával, borssal és különböző zöld fűszerekkel.[/box]

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/fokhagymas-hazi-sajt/