Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres sajt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dl tej (3,5 % – os)
  • 15 dl joghurt (házi készítés)
  • 3 ek almaecet (5% – os)
  • 1 kk só
  • 2 tk fűszersó


Elkészítése:

A joghurtot a tejjel, az ecettel, a sóval és a fűszersóval felforraljuk.

A forrástól számítva még 1 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kicsit hűlt, sűrű gézen átszűrjük. A sárgás savót kicsepegtetjük.

Amikor kicsepegett, egy lukacsos kis kosárba tesszük, a tetejére egy fém lapot helyezünk (vagy tányért), és egy 2 l-es ásványvízzel (vagy bármilyen súllyal) lenyomatjuk, ezzel kipréselve a maradék savót .

4-5 óra elteltével a már kemény sajtot folpackba tesszük, és hűtőben érleljük még 1-2 napot.

[box style=”info”]Fontos, hogy csak 3,5 %-os tehéntejet használj! Tartós tej , UH tejek, alacsony zsírtartalmú tejek nem jók![/box]

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/fuszeres-sajt/