Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gluténmentes zöldséges lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 bögre rizsliszt (púpos)
  • 1 bögre csicseriborsóliszt (púpos)
  • 0,75 bögre olívaolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • só
  • vegyesen fűszerek ízlés szerint (kurkuma, asafoetida (hing), koriander, római kömény, gyömbér)
  • készítheted olaszosan is (bazsalikom, oregánó, feketebors, kakukkfű, rozmaring)
  • 1,5 bögre víz (lehet a massza felvesz 2-őt is)
  • 1 bögre brokkoli
  • 1 bögre édeskömény

Elkészítése

A bögre 2,5 dl-es.

Az előkészítéshez mosd meg a brokkolit és az édeskömény gumót és vágd kisebb darabokra.

A liszteket, sütőport, fűszereket keverd össze egy tálban, majd tedd hozzá az olajat és önts hozzá a vizet fokozatosan. Annyi vizet tegyél hozzá, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kapj, de elváljon szépen az edény falától. Keverd jól el.

Keverd hozzá a zöldségeket, majd a masszát öntsd egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett tepsibe.

Tedd a sütőbe és kb 180 fokon süsd addig, amíg jól átsül. Ez kb 30 perc.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/glutenmentes-zoldseges-lepeny/