Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Köretek receptjei

Zöldséges ételek

Gluténmentes zöldségfasírt sütőben sütve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 szál sárgarépa 2 kisebb cukkini 12 nagy ek zabpehely (gluténmentes diétánál gluténmentes zabpehely) 12 nagy ek csicseriborsóliszt 10 ek víz 2 ek ghí (kókuszzsírt vagy bármilyen zsiradékot használhatsz helyette) egy csipet aszafoetida (egy kis apróra vágott hagymával tudod helyettesíteni) só bors kurkuma petrezselyem Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! Elkészítése: A répát és a cukkinit […]

Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Vitai Kati
Beküldte: 2016.06.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 kisebb cukkini
  • 12 nagy ek zabpehely (gluténmentes diétánál gluténmentes zabpehely)
  • 12 nagy ek csicseriborsóliszt
  • 10 ek víz
  • 2 ek ghí (kókuszzsírt vagy bármilyen zsiradékot használhatsz helyette)
  • egy csipet aszafoetida (egy kis apróra vágott hagymával tudod helyettesíteni)
  • bors
  • kurkuma
  • petrezselyem

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Elkészítése:

A répát és a cukkinit mosd meg és reszeld le vagy aprító géppel vágd apróra. A zöldségekhez keverd hozzá a zabpelyhet és a csicseriborsólisztet, majd a ghít és a fűszereket is.

Végül tedd hozzá a vizet és hagyd állni néhány percig. Vegyél a kezedbe kis adagokat és formázz belőlük fasírtot.

Helyezd a fasírtokat egy sütőpapírral bélelt tepsire és 180-200 fokra előmelegített sütőben süsd készre. (kb. 30 perc) .

[box style=”info”]A zöldségfasírt nagyon népszerű még azok körében is, akik amúgy nem nagyon kedvelik a zöldséges ételeket. Lévén nem érzékelhető a zöldség állaga és jó fűszerezéssel fantasztikus ízhatásokat lehet elérni.

Nem nagyon szeretek kisült ételeket készíteni, mert sok a macera a ghíben, vagy más zsiradékban sütéssel – fröcsköl, ott kell mellette állni, egyfajta szaggal jár, etc.

Ezért amit csak lehet, én inkább a sütőben készítek el, tisztább, szagmentesebb és nekem is egyszerűbb, időt takarítok meg:) Mindemellett kevesebb zsiradékot tartalmaz az így készített zöldségfasírt.

Ez a fasírt nagyon egyszerű és finom – a fűszerezést kedvedre tudod váltogatni magyaros, indiai, olaszos, etc. kombinációkkal. A csicseriborsólsizt és a zabpehely keveréke teljes értékű fehérjéhez juttatja a szervezetedet. Én reggelire is szoktam készíteni valamilyen szósszal vagy valamilyen körettel, zöldségekkel kiváló ebédnek vagy vacsorának, jó kirándulásokra útravalónak is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Vitai Kati
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is