Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás melegszendvics recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db kifli (vagy zsemle )
  • 0,5 kg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna (vagy 0,5 dl olaj )
  • 0,5 liter ketchup
  • só
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 30 dkg trappista sajt

Elkészítése

A gombát megmossuk, szeleteljük. A sajtot lereszeljük. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A kifliket vagy zsemléket ketté vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát és addig pároljuk míg elfövi a levét.

Ha kezd pirulni, ráöntjük a ketchupot és kicsit forraljuk majd levesszük a tűzről. A fél kiflikre vagy zsemlékre halmozunk a gombás raguból, megszórjuk reszelt sajttal és szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/gombas-melegszendvics-2/