Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Gombás-tormás padlizsántekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, vékonyan felszeleteljük, és egy órára besózzuk, hogy kesernyés levét kiengedje. Utána leöblítjük, kinyomkodjuk, és a szeleteket 4 evőkanál forró olajban, mindkét oldalukon pirosra sütjük,majd papírtörlőre szedjük ki. A megtisztított gombát apró kockákra vágjuk, és 1 kávéskanál olajban 5 percig pirítjuk, hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a felaprózott kapri- vagy olívabogyót, az áttört […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, vékonyan felszeleteljük, és egy órára besózzuk, hogy kesernyés levét kiengedje.

Utána leöblítjük, kinyomkodjuk, és a szeleteket 4 evőkanál forró olajban, mindkét oldalukon pirosra sütjük,majd papírtörlőre szedjük ki.

A megtisztított gombát apró kockákra vágjuk, és 1 kávéskanál olajban 5 percig pirítjuk, hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a felaprózott kapri- vagy olívabogyót, az áttört fokhagymát, az ecetes tormát és a zsemlemorzsát, 5 percig pihentetjük.

Belekeverjük a majonézt, a vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megkenjük vele a padlizsánszeleteket.

Szorosan feltekerjük, és tálra tesszük őket, végül paradicsompaprikából vágott félgyűrűkkel, citromkarikákkal és petrezselyemzölddel díszítjük.

Tálalásig hidegen tartjuk, de fogyasztás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből, hogy a töltelék kissé felengedjen.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is