Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hajdina palacsinta torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsintához

  • 15 dkg hajdinaliszt
  • 2 tojás
  • 3 dl ásványvíz
  • só
  • csipet curry
  • 3 dkg vaj

Összeállításhoz

  • 2 szelet füstölt lazacfilé vagy 3 szelet sonka
  • 250 g krémsajt
  • 5 dkg kapribogyó
  • 1 citrom leve
  • 8 darab fürtös, fiatal uborka

Elkészítése

Összekeverjük a palacsinta hozzávalóit, majd egyenként kisütjük és kihűtjük.

Apróra vágjuk a kapribogyót, vékony szeletekre pedig az uborkákat. A sajtot krémesre keverjük a kapribogyóval és a citrom levével.

Tányérra rétegezzük: palacsinta, sajtkrém, lazacszelet, palacsinta, sajtkrém, lazac szelet.

A tetejét és az oldalát is bevonjuk a megmaradt krémmel. Díszítjük az uborka szeletekkel, kapribogyóval és hűtőbe tesszük néhány órára pihenni.

Hidegen, szeletekre vágva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/hajdina-palacsinta-torta/