Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Hawaii zsemle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az ananász levet, cukrot, vajat és a tejet melegítsük fel egy edényben langyosra. Húzzuk félre az edényt és a tojásokat keverjük el benne. A lisztben keverjük el a sót és az élesztőt. A lisztes keverékhez apránként adagolva adjuk hozzá a tejes keveréket, majd 8-10 perc alatt dolgozzuk ki jól a tésztát. Enyhén ragacsos tésztát kell, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
190 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2021.09.22.

Hozzávalók

Sütéshez

Elkészítése

Az ananász levet, cukrot, vajat és a tejet melegítsük fel egy edényben langyosra.

Húzzuk félre az edényt és a tojásokat keverjük el benne.

A lisztben keverjük el a sót és az élesztőt. A lisztes keverékhez apránként adagolva adjuk hozzá a tejes keveréket, majd 8-10 perc alatt dolgozzuk ki jól a tésztát. Enyhén ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk.

A kidolgozott tésztát rakjuk egy vajjal kikent tálba, majd 2 óra alatt kelesszük a duplájára.

A duplájára kelt tésztát osszuk több részre attól függően, hogy mekkora zsemléket szeretnénk.

A tésztából formázzunk gombócokat. Rakjuk egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsibe. A zsemléket ezután még 40-50 percig kelesztjük meleg helyen.

Ha megkeltek, akkor a tojással elkevert ananászlével kenjük le.

Előmelegített, 170 C°-os sütőben, kb 16-20 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt, tépkedjük szét, majd készítsünk belőle mini szendvicseket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is