Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A házi krémsajt elkészítése egyszerű és természetes módja annak, hogy adalékanyagoktól mentes, friss és ízletes alapanyagot kapjunk. Ízesíthetjük fűszerekkel, friss zöldfűszerekkel, de akár édes változatban is élvezhetjük. Kenyérre kenve, mártogatósnak vagy sütés-főzés alapjaként is remekül használható.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.08.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Alap elkészítése

A tejfölt és a joghurtot egy nagy tálban fakanállal simára keverjük, majd a masszát textilpelenkába vagy gézbe öntjük. A textil négy sarkát összekötjük, és egy fakanál vagy vállfa segítségével fellógatva a mosogató fölött csepegtetjük ki belőle a savót. A csepegtetés általában 3–4 órát vesz igénybe, de hűtőbe téve, szűrőben elhelyezve hosszabb ideig is hagyhatjuk.

Sózás és mennyiség

Ha előre tudjuk, hogy sós ételekhez használjuk majd, két doboz tejfölhöz fél teáskanál sót keverhetünk még a csepegtetés előtt. 450 g tejfölből körülbelül 250 g krémsajt készül. Ha keményebb állagú krémet szeretnénk, érdemes kétszeres mennyiséggel (2×450 g tejföl) dolgozni.

Tipp

A kicsepegő savót semmiképp ne dobjuk ki, mert kenyér- és péksütemény-készítéshez nagyszerűen felhasználható. A kész krémsajtot bátran variálhatjuk: sós változatban például snidlinggel, fokhagymával vagy bazsalikommal, édesként pedig mézzel, fahéjjal vagy gyümölcsökkel ízesítve.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is