Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Húsos derelye

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztből egy tojással és vízzel félkemény tésztát gyúrunk, melyből három cipót alakítunk ki, melyeket egyenként vékonyra nyújtjuk. A hagymát megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd megpároljuk.A tűzről levesszük és hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. Ezzel a töltelékkel derelyeszerűen megtöltjük a kinyújtott tészta egyik oldalát egyenlő távközönként. A tészta másik felét […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2010.12.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztből egy tojással és vízzel félkemény tésztát gyúrunk, melyből három cipót alakítunk ki, melyeket egyenként vékonyra nyújtjuk. A hagymát megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd megpároljuk.A tűzről levesszük és hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. Ezzel a töltelékkel derelyeszerűen megtöltjük a kinyújtott tészta egyik oldalát egyenlő távközönként. A tészta másik felét megkenjük vékonyan vízzel és ráborítjuk a megtöltött részre. Derelyevágóval vagy késsel feldaraboljuk, és a szélét lenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és egy kis olajat vagy vajat keverünk hozzá. Külön csészében adhatunk mellé különböző mártásokat, vagy tejfölt és reszelt sajtot is. Még melegen tálaljuk.

Megjegyzés: A húshoz különböző zöldségeket is adhatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is