Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos derelye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg liszt
  • 2 db tojás
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 6 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej hagyma
  • bors
  • só

Elkészítése

A lisztből egy tojással és vízzel félkemény tésztát gyúrunk, melyből három cipót alakítunk ki, melyeket egyenként vékonyra nyújtjuk. A hagymát megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd megpároljuk.A tűzről levesszük és hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. Ezzel a töltelékkel derelyeszerűen megtöltjük a kinyújtott tészta egyik oldalát egyenlő távközönként. A tészta másik felét megkenjük vékonyan vízzel és ráborítjuk a megtöltött részre. Derelyevágóval vagy késsel feldaraboljuk, és a szélét lenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és egy kis olajat vagy vajat keverünk hozzá. Külön csészében adhatunk mellé különböző mártásokat, vagy tejfölt és reszelt sajtot is. Még melegen tálaljuk.

Megjegyzés: A húshoz különböző zöldségeket is adhatunk.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/husos-derelye/