Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos zöldséges frittata recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • fél csirkemell főzve
  • 6 tojás
  • 2 sárgarépa
  • 1 csomó retek
  • 3 újhagyma (zöldjével együtt)
  • 2 marék spenót
  • só
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek olívaolaj


Elkészítése:

A főtt csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk belőle körbe-körbe.

Az újhagymákat és a spenótot jól megmossuk, majd a hagymát zöldjével együtt felkarikázzuk, a spenótot pedig apróra daraboljuk. A retket is felkarikázzuk.

Kevés olajon először a csíkokra vágott, főtt csirkemellet pirítjuk meg enyhén, majd hozzáadjuk a répát, a retket, kicsivel később a spenótot és a hagymát. Enyhén sózzuk, és borsot szórunk rá.

Mikor kicsit megfonnyadt a spenót és a hagyma, a közben lazán felvert, enyhén megsózott tojásokat is ráöntjük, és elkeverjük. Kívülről körben fa főzőlapáttal emelgetjük a kialakuló lepényt úgy, hogy a nyers tojás alulra kerüljön. Amikor kezd megszilárdulni, a serpenyő tetejére egy nagy méretű tányért borítunk, és megfordítjuk az egészet. Mindössze két percre mikróba tesszük, és készre sütjük.

A tetejére frissen őrölt borsot szórunk.

[box style=”info”]A mikrót ritkán használom, és ha igen, csak melegítésre, de ennél jobbat ki sem tudtam volna találni![/box]

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/husos-zoldseges-frittata/