Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Kacsamáj terrine maracujazselével

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A terrine-hez: 25 dkg hízott kacsamáj 1 csapott kk egész színes bors 1,5 dl habtejszín 5 ek földimogyoró-krém 10 g zselatin 20 dkg kacsazsír Só A zseléhez: 6 db passiógyümölcs (maracuja) 1 ek méz 8 g zselatin A vaníliás balzsamecet-krémhez: 3 dl balzsamecet Fél rúd vanília Mentalevelek a díszítéshez Elkészítése: A terrine-hez a zsírt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
bluesun
Beküldte: 2014.12.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

A terrine-hez:

  • 25 dkg hízott kacsamáj
  • 1 csapott kk egész színes bors
  • 1,5 dl habtejszín
  • 5 ek földimogyoró-krém
  • 10 g zselatin
  • 20 dkg kacsazsír

A zseléhez:

  • 6 db passiógyümölcs (maracuja)
  • 1 ek méz
  • 8 g zselatin

A vaníliás balzsamecet-krémhez:

  • 3 dl balzsamecet
  • Fél rúd vanília

Mentalevelek a díszítéshez

Elkészítése:

A terrine-hez a zsírt felmelegítjük, a kacsamájakat kétcentis szeletekre vágjuk, óvatosan, pár perc alatt megsütjük, egyszer megfordítjuk. Nem kell, hogy barnára süljön, elég, ha az eredeti színét elveszti és belül már nem véres. Kivesszük a zsírból, leitatjuk. A májakat kockákra vágjuk.

A habtejszínt simára keverjük a mogyorókrémmel, megsózzuk, hozzáadjuk a durvára tört borsot is. Óvatosan beleforgatjuk a májat, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk. A zselatint 3 ek vízben felmelegítjük, feloldjuk. Belekeverjük a májas krémbe.

Gyengéd, de határozott mozdulatokkal kell dolgozni.

Egy folpack-kal kibélelt formába simítjuk, oldalról ráhajtjuk a fóliát. Valami nehezet teszünk rá, két napig hűtőben érleljük.

A zseléhez a maracujákat félbevágjuk, magjait egy tálba kanalazzuk. Megcsorgatjuk a mézzel. A zselatint két ek vízben felmelegítjük, feloldjuk. Hozzákeverjük a magokhoz. Kicsi formákba töltjük, egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A balzsamecetbe kaparjuk a vanília magjait, a rudat is beletesszük. Felmelegítjük, a harmadára forraljuk. Leszűrjük, kihűtjük.

Fogyasztás előtt a terrine-t másfél-két centisre szeleteljük, a passiózselét kiborítjuk a formákból.

Tálaláskor a tányért megcsorgatjuk a balzsamecet-krémmel, ráteszünk 2 szelet terrine-t, melléjük ültetünk a zselékből. Mentalevéllel díszítjük.

[box style=”info”]Az elkészítés maga nem nagy munka, de a terrin-t két napig érlelni kell.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
bluesun
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is