Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kacsamájpástétom eperbor zselével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg pecsenye kacsamáj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 ek liba-, vagy kacsazsír
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2,5 dl eperbor
  • 3 dl tej
  • só
  • őrölt bors
  • 1 kk majoránna
  • 1 csomag zselatin lap


Elkészítése:

A kacsamájat este beáztatjuk a tejbe, és hűtőbe tesszük.

Serpenyőben a zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a kacsamájat és a zúzott fokhagymát. Enyhén sózzuk, fűszerezzük, törött borssal és majoránnával és megszórjuk. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

Egy mélyebb tálba öntjük a serpenyő tartalmát. Hozzáadjuk a tejszínt és 0,5 dl eperbort, majd egy botmixer segítségével pürésítjük. Ha szükséges, még fűszerezzük, ha túl sűrű, adunk hozzá még zsírt, és jól elkeverjük.

Az eperbor zseléhez a tasakon lévő elkészítési utasítás szerint járunk el, a zselatin feloldódása után hozzáöntjük a maradék eperbort, elkeverjük, és kihűtjük. Egy megfelelő méretű tálcát kibélelünk műanyag fóliával, beleöntjük a kihűlt zselét, és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, felkockázzuk.

A pástétomot bagett szeletekre kenjük, megszórjuk a felkockázott eperbor zselével. Hideg előételnek, vendégváró falatnak alkalmas.

[box style=”info”]Eperbor helyett ízlés szerint használhatunk más gyümölcsbort, vagy tokaji aszút.[/box]

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/kacsamajpastetom-eperbor-zselevel/