Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kagylósaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 üveg füstölt kékkagyló repceolajban
  • 1 fej lilahagyma
  • 5 darab koktélparadicsom
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál méz
  • csipet só
  • csipet fehér bors
  • 2 evőkanál repceolaj

Elkészítése

A mézet és a citromlevet keverjük alaposan össze. A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, vékonyan szeleteljük fel és forgassuk a mézes-citromos keverékhez. Ezután hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják a hagymát, majd tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le.

A kagylót tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le a füstös-olajas levét.

A visszamaradt olajból 2-3 evőkanálnyit tegyünk egy tálba, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett lilahagymát, a felszeletelt paradicsomot, az olajbogyót, a lecsepegtetett kagylót, majd szórjuk meg egy csipet sóval, őrölt borssal és óvatosan keverjük, forgassuk össze.

Az elkészült salátát tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Közben ízlés szerint pirítsunk hozzá szeletelt kiflikarikát vagy éppen félbevágott zsemlét, szendvicskenyeret.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/kagylosalata/