Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kevert kalács sonkával, sajttal és újhagymával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 0,5 kávéskanál bors
  • 0,5 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 12 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 dl joghurt
  • 25 csomag sütőpor
  • 35 dkg finomliszt
  • 20 dkg főtt sonka
  • 20 dkg sajt

Elkészítése

Előkészítjük a tölteléket. A sonkát apró kockára vágjuk és egy serpenyőben egy kávéskanál vajon megpirítjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A sajtot lereszeljük, az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk, a petrezselyemzöldet durvára vágjuk.

Egy nagy keverőtálban elektromos habverővel habosra keverjük a puha vajat a sóval, a cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat.

Szép lassan hozzáöntjük a tejszínt, a joghurtot, a citromlevet, végül belekeverjük az őrölt köményt és borsot is.

Összekeverjük a lisztet a sütőporral és beledolgozzuk a vajas alapba, most már fakanállal. Végül eloszlatjuk benne a tölteléket is.

Egy vagy két szögletes formát papírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített tepsiben 30-40 perc alatt megsütjük.

Csak akkor szeleteljük, ha kihűlt.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/kevert-kalacs-sonkaval-sajttal-es-ujhagymaval/