Elkészítése
A kolbászról óvatosan lefejtjük a héját úgy, hogy megtartsa a formáját, majd kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. A leveles tésztát hagyjuk felengedni, majd lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, és 10×8 cm-es téglalapokra vágjuk. Mindegyik téglalap közepére teszünk egy-egy kolbászdarabot, és ráhajtjuk a tésztát. A széleket gondosan összenyomkodjuk, hogy sütés közben szét ne nyíljanak.
A tésztapárnákat sütőlemezre tesszük, tetejüket megkenjük felvert tojással, majd hegyes késsel néhányszor bevágjuk a tetejüket, hogy sütés közben kissé szétnyíljanak.
Megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Forrón, savanyúsággal kínáljuk.
Jó étvágyat!
