Hozzávalók:
- 1 közepes, de zsenge cukkini
- 2 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt feketebors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 2 ek tejföl
- 1 ek lenmag (elhagyható)
Elkészítése:
A cukkinit alaposan megtisztítjuk, ha elég zsenge, nem szükséges a magos részt és a héját eltávolítani. (Én előbbit akkor sem szeretem, ha még pici magokat tartalmaz, ezért azt kivágtam.) A reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.
Egy serpenyőben 2 ek olajat felhevítünk, majd pár perc alatt megpirítjuk rajta a cukkinit. Ha kicsit meghűlt, turmixgépbe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, rákanalazzuk a krémes tejfölt, beletesszük a fokhagymát és pépesítjük.
Belekeverjük a lenmagot. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Pirítós kenyérre kenve tálaljuk.
[box style=”info”]Kb. 4-5 nagyobb szelet kenyérre elegendő ez a krém.[/box]