Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lepcsánka fokhagymás mártogatóssal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 4 teáskanál só
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk és káposztareszelőn lereszeljük. Ha túl sok levet ereszt, alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, megsózzuk, majd a liszttel alaposan összedolgozzuk, hogy formázható masszát kapjunk.

A masszából evőkanál segítségével kis halmokat rakunk a felforrósított olajba, és kissé ellapítjuk. Mindkét oldalát addig sütjük, amíg szép pirosra nem sül.

A kész lepcsánkákat az olajból kiemelve papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges zsiradékot lecsöpögtessük. Még forrón tálaljuk.

Tejfölös mártogatós:

A fokhagymát fokhagymanyomóval áttörjük, majd elkeverjük a tejföllel. Ízlés szerint sóval ízesíthetjük. A tejfölös mártogatóst a lepcsánka mellé kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/lepcsanka-fokhagymas-martogatossal/