Elkészítése
A karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és villával összetörjük.
Közben elkészítjük a majonézt: a tojássárgáját a mustárral összekeverjük, majd folyamatos keverés közben vékony sugárban adagoljuk hozzá az olajat, amíg sűrű, krémes állagot kapunk. Sóval ízesítjük.
A karfiolt a majonézzel összekeverjük, hozzáadjuk a finomra reszelt fokhagymát és az aprított petrezselyemzöldet. Alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Friss kenyérre kenve, zöldségekkel kínáljuk.
Tipp
A krém gazdagítható reszelt sajttal vagy apróra vágott főtt tojással is. Ha könnyebb változatot szeretnénk, a majonéz egy részét joghurttal vagy tejföllel is helyettesíthetjük.
