Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A majonézes karfiol egy egyszerű, mégis ízletes krém, amely szendvicskrémként vagy köretként is megállja a helyét. A friss petrezselyem és a fokhagyma feldobja az ízét, a házi majonéz pedig különlegesen krémessé teszi. Hidegen a legfinomabb, és kenyérre kenve vagy friss zöldségekkel tálalva gyors vacsora vagy vendégváró falat is lehet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
SzaboKatalin
Beküldte: 2013.09.20.

Hozzávalók

Majonézhez

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és villával összetörjük.

Közben elkészítjük a majonézt: a tojássárgáját a mustárral összekeverjük, majd folyamatos keverés közben vékony sugárban adagoljuk hozzá az olajat, amíg sűrű, krémes állagot kapunk. Sóval ízesítjük.

A karfiolt a majonézzel összekeverjük, hozzáadjuk a finomra reszelt fokhagymát és az aprított petrezselyemzöldet. Alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Friss kenyérre kenve, zöldségekkel kínáljuk.

Tipp

A krém gazdagítható reszelt sajttal vagy apróra vágott főtt tojással is. Ha könnyebb változatot szeretnénk, a majonéz egy részét joghurttal vagy tejföllel is helyettesíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
SzaboKatalin
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is