Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Majonézes karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db karfiol
  • kevés petrezselyem zöld
  • 3 gerezd fokhagyma

Majonézhez

  • 1 db tojássárgája
  • 1 kiskanál mustár
  • olaj
  • só

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és villával összetörjük.

Közben elkészítjük a majonézt: a tojássárgáját a mustárral összekeverjük, majd folyamatos keverés közben vékony sugárban adagoljuk hozzá az olajat, amíg sűrű, krémes állagot kapunk. Sóval ízesítjük.

A karfiolt a majonézzel összekeverjük, hozzáadjuk a finomra reszelt fokhagymát és az aprított petrezselyemzöldet. Alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Friss kenyérre kenve, zöldségekkel kínáljuk.

Tipp

A krém gazdagítható reszelt sajttal vagy apróra vágott főtt tojással is. Ha könnyebb változatot szeretnénk, a majonéz egy részét joghurttal vagy tejföllel is helyettesíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/majonezes-karfiol-2/