Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Majonézes padlizsán recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg padlizsán
  • só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 főtt tojás sárgája
  • 1 kk mustár
  • 250 ml olaj


Elkészítése:

A padlizsánokat sütőben addig sütjük kis lángon, amíg a héja ráncos nem lesz. Ekkor kivesszük, meghámozzuk és ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük.

A tojás sárgáját összetörjük, hozzáadjuk a mustárt, alaposan elkeverjük, majd az olajat hozzáadva összekeverjük. A mustáros masszát a padlizsánhoz adjuk és jól elkeverjük.

Tálkákba adagoljuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Ünnepi vacsorákra, ebédekre is megfelelő előételnek.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/majonezes-padlizsan/