Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Májpástétom

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg máj 3-4 nagy fej vöröshagyma 2 ek mustár 2 ek majoránna 1 mk őrölt őrölt bors 1 mk őrölt köménymag 10 keményre főtt tojás 30-40 dkg füstölt szalonna só pirospaprika ízlés szerint Elkészítése: A nagyobb darabokra vágott májat megfőzzük annyira, hogy vágásnál ne legyen véres, majd leszűrjük. A zsalonnát apróra vágjuk, zsírjára […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
adamsandorarpad
Beküldte: 2017.02.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg máj
  • 3-4 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek mustár
  • 2 ek majoránna
  • 1 mk őrölt
  • őrölt bors
  • 1 mk őrölt köménymag
  • 10 keményre főtt tojás
  • 30-40 dkg füstölt szalonna
  • pirospaprika ízlés szerint


Elkészítése:

A nagyobb darabokra vágott májat megfőzzük annyira, hogy vágásnál ne legyen véres, majd leszűrjük.

A zsalonnát apróra vágjuk, zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük, majd a zsíron medinszteljük az apóra vágott hagymát.

A leszűrt és kihűtött májat ledaráljuk a hagymával és a megaradt zsírral, főtt tojással, szalonnával, majd a fűszerekkel habosra keverjük. Kóstolás után még ízesíthetjük.
[box style=”info”]Melegszendvicsre is kitűnő. Hűtőben és mélyhűtőben is sokáig eláll.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
adamsandorarpad
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is