Hozzávalók:
- 1 kg máj
- 3-4 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek mustár
- 2 ek majoránna
- 1 mk őrölt
- őrölt bors
- 1 mk őrölt köménymag
- 10 keményre főtt tojás
- 30-40 dkg füstölt szalonna
- só
- pirospaprika ízlés szerint
Elkészítése:
A nagyobb darabokra vágott májat megfőzzük annyira, hogy vágásnál ne legyen véres, majd leszűrjük.
A zsalonnát apróra vágjuk, zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük, majd a zsíron medinszteljük az apóra vágott hagymát.
A leszűrt és kihűtött májat ledaráljuk a hagymával és a megaradt zsírral, főtt tojással, szalonnával, majd a fűszerekkel habosra keverjük. Kóstolás után még ízesíthetjük.
[box style=”info”]Melegszendvicsre is kitűnő. Hűtőben és mélyhűtőben is sokáig eláll.[/box]