Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mángold lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 5 db mángold levél
  • 0,5 dl étolaj
  • 5 dkg reszel sajt
  • kávéskanál só
  • csipet őrölt bors
  • csipet őrölt gyömbér
  • kis fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál finomliszt


Elkészítése:

Szükség van egy mélyebb palacsintasütőre, és fedőre. A hagymát kockára vágjuk, a mángold növényt jól megmossuk, nyélrészét apróra vágjuk, majd a levélrészét kicsit nagyobb méretűre,A hagymát az olajon megdinszteljük, a mángoldot beletesszük az edénybe és lefedve 5 percig pároljuk.A tojást felütjükegy edénybe, villával habosra felverjük, majd beletesszük a sót, és a fűszereket,a sajtot és a lisztet. Csomómentesre elkeverjük, és ráöntjük a mángoldra.

Fedő alatt megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk mint a palacsintát, és megsütjük a másik oldalt is. Melegen tálaljuk, Magvas kenyeret adunk hozzá:
[box style=”info”]A mángold növény könnyen termeszthető, sok vitamint, és ásványi anyagot tartalmaz, és még télen is szedhető takarás alól, amíg nincs 10-15 fok hideg.[/box]

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/mangold-lepeny/