Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mediterrán reggeli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

2 személyre:

  • 2 db 6 dkg-os zabpelyhes, teljes kiőrlésű lisztből készült bagett
  • 8 dkg füstölt, főtt, borsos pisztráng
  • 10 dkg füstölt sajt
  • kb. 5 db száras kapribogyó
  • 0,5 piros kaliforniai paprika
  • 0,5 sárga kaliforniai paprika
  • 1 nagyobb lila hagyma
  • 3-4 dkg galambbegysaláta (madársaláta)
  • só
  • 1-2 paradicsom (érett, de kemény)
  • 2 ek vaj
  • 1 ek balzsamecetkrém
  • 1 ek balzsamecet (fehér)


Elkészítése:

A bagetteket ferde szeletekre vágjuk, és a vajon, serpenyőben átpirítjuk mindkét oldalát. A paprikákat felcsíkozzuk, a paradicsomot felkarikázzuk. A lila hagymát apró kockákra vágjuk, és megöntözzük fehér balzsamecettel, sózzuk, enyhén borsozzuk.

A halat csíkokra vágjuk, annyi darabra, ahány szelet bagettet sütöttünk. Vagyis nálam 5 db (a végeit nem használjuk fel).

A bagetteket hosszúkás tálra sorba rendezzük, és mindegyikre paradicsomkarikát teszünk. Erre jön egy csík hal, kis rúd sajt, sárga paprika, és egy száras kapribogyó.

A tálra kupacoljuk a levétől lecsorgatott lila hagyma kockákat. Madársalátával, piros kaliforniai paprikával díszítjük tálunkat. A hagymakupacokra csorgassunk még sötét balzsamecetkrémet, hogy ízletesebb, és mutatósabb is legyen. Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/mediterran-reggeli/