Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás házi májkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 ek libazsír (vagy sertészsír)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 nagy marok friss medvehagyma levél apróra vágva
  • só
  • bors
  • 1 kk dijoni, vagy magos mustár
  • 1 kk majoránna (opcionális)


Elkészítése:

A hagymát karikára vágjuk, s a megolvasztott zsírban lassan üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felaprított medvehagyma felét és jól átforgatjuk a hagymával együtt.

Míg a hagyma puhul, a májat megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. A májat a hagymához adjuk, és épp csak addig sütjük, amíg kívülről kérget nem kap. Nem szabad kiszárítani!

A májat ízesítjük sóval, borssal, mustárral, majd turmixba tesszük, rászórjuk a maradék friss medvehagymát és turmixoljuk.

Ha kell, még utána ízesítünk. Az elkészült krémet egy csatos üvegbe, vagy szuflé tálkába tesszük és 100 fokos vízfürdőben 1 órán át gőzöljük a sütőben.

Ha kihűlt a krém, olvasztott zsírt teszünk a tetejére, ezzel légmentesítjük. Hűtőben 2 hétig eláll.

A gőzölést ki lehet hagyni, de akkor csak pár napig tartható el.

[box style=”info”]Ha flambírozni szeretnénk a májat, akkor 0,5 dl jó minőségű konyakot öntsünk hozzá. Ezt akkor kell megtenni, amikor a hagymára rákerül a máj.[/box]

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/medvehagymas-hazi-majkrem/