Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás-tojásos felfújt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb. 20 db medvehagyma
  • 10 dkg füstölt sajt (+ a tetejére)
  • 4 főtt tojás (nagy)
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 4 tojás (nagy)
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • só
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió


Elkészítése:

A medvehagymát vágjuk fel apróra, és tegyük félre.

Négy tojást főzzünk keményre, majd szintén vágjuk fel apróra, és tegyük félre.

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, és adjuk hozzá a lisztet, pirítsuk 1-2 percig, majd vegyük kisebbre a lángot. Ezután apránként öntsük hozzá a tejet, és minden alkalommal keverjük simára, közben pedig ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.

Egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, majd szintén mindegyikkel keverjük simára. Végül keverjük hozzá a reszelt füstölt sajtot is, majd amikor már teljesen sima masszát kaptunk, vegyük le a tűzről.

A masszához ezután keverjük hozzá az apróra vágott medvehagymát, az apróra vágott főtt tojást, és a zsemlemorzsát.

Egy 25 x 10 x 7 cm-es sütőformát kenjük ki vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával. Öntsük bele a masszát, majd szórjuk meg a tetejét zsemlemorzsával, és ízlés szerint reszelt sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-40 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeveréssel, 160 fokon 30 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/medvehagymas-tojasos-felfujt/