Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Hidegtálak

Mexikói sonkás-tojásos-zöldséges őzgerinc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 45 dkg mexikói zöldségkeverék 1 dkg vaj 2 dl tejföl 16 dkg majonéz mustár bors só citromlé 3 ek púpozott zselatin 6-8 szelet négyzet alakú gépsonka 5 főtt tojás Elkészítése: A mexikói zöldségkeveréket 1 dkg vajon kevés víz, és só hozzáadásával puhára pároljuk. (Víz ne maradjon a végén alatta.) Közben a majonézből, a mustárból […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.08.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 45 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 1 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 16 dkg majonéz
  • mustár
  • bors
  • citromlé
  • 3 ek púpozott zselatin
  • 6-8 szelet négyzet alakú gépsonka
  • 5 főtt tojás


Elkészítése:

A mexikói zöldségkeveréket 1 dkg vajon kevés víz, és só hozzáadásával puhára pároljuk. (Víz ne maradjon a végén alatta.)

Közben a majonézből, a mustárból és a tejfölből só, bors és citromlé hozzáadásával elkészítjük a mártást.
3 púpos ek zselatint 1,5-2 dl vízben feloldunk, felmelegítjük.

Ha a mexikói saláta kihűlt, összekeverjük. Először a zselatint a mártáshoz, majd a salátát hozzá.
Amíg a saláta hűl, gépsonkával kibéleljük az őzgerincsütőt. A gépsonka alá tehetünk fóliát, úgy könnyebb lesz majd kiszedni.

A massza felét beleöntjük, 8-10 percre hűtőbe tesszük dermedni (nem a fagyasztóba).

Kivesszük a hűtőből, és beletesszük a tojásokat, majd ráöntjük a maradék masszát. Befedjük a sonkával.
Fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki. Hűtőbe tesszük pár órára, és utána lehet szeletelni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is