Hozzávalók:
- 3 kis db padlizsán
- 2 közepes db lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek mustár
- 2 ek majonéz
Díszítéshez:
- 1 főtt tojás
- 1 közepes db paradicsom
- 2 szem fekete bors
- 2 szál petrezselyem
Elkészítése:
A padlizsánt egészbe megsütjük, addig, amíg kívülről megfeketedik.
Kicsit hagyjuk kihűlni majd a héját leszedjük és kikaparjuk a belsejét.
Villával áttörjük, apróra vágott lilahagymát hozzákeverjük. Belenyomjuk a fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal, mustárral, majonézzel és jól kikeverjük.
Egy szelet kenyeret megkenünk krémmel.Kenyérszelet fölé teszünk egy-egy szelet főtt tojást közepébe egy-egy szem egész borsot.
Paradicsom szelet a szája, orra és a fülei, fodros petrezselyem a haja.