Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mókás padlizsánkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 kis db padlizsán
  • 2 közepes db lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek mustár
  • 2 ek majonéz

Díszítéshez:

  • 1 főtt tojás
  • 1 közepes db paradicsom
  • 2 szem fekete bors
  • 2 szál petrezselyem


Elkészítése:

A padlizsánt egészbe megsütjük, addig, amíg kívülről megfeketedik.

Kicsit hagyjuk kihűlni majd a héját leszedjük és kikaparjuk a belsejét.

Villával áttörjük, apróra vágott lilahagymát hozzákeverjük. Belenyomjuk a fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal, mustárral, majonézzel és jól kikeverjük.

Egy szelet kenyeret megkenünk krémmel.Kenyérszelet fölé teszünk egy-egy szelet főtt tojást közepébe egy-egy szem egész borsot.

Paradicsom szelet a szája, orra és a fülei, fodros petrezselyem a haja.

 

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/mokas-padlizsankrem/