Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Padlizsánkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma (nekem vörös ment bele, lila épp nem volt)
  • fokhagymapor
  • só
  • bors
  • mustár

Elkészítése

Mivel rengeteg recept volt a neten, milyen is a “hiperszuper padlizsánkrém”, megcsináltam a saját verzióm, saját ízlésemre. Párom csak ennyit mondott: a végén itt még rászoktatsz ilyen csajos ételekre… ezek szerint neki is ízlett 🙂

A padlizsánt fogtam, félbevágtam, és a sütőben kb. 40 perc alatt megsütöttem. Ez azt jelenti, hogy a héja szinte feketévé és ráncossá vált, a belseje pedig nagyon puhává. Ezt követően vártam, hogy kicsit kihűljön, és egy fakanállal kikapartam a belsejét a héjából.

Fontos: fém edényt és fém eszközöket NEM szabad használni, mert attól bebarnul, oxidálódik a padlizsán.

Én egy fakanállal kapartam ki egy üvegtálba, és a műanyag jégkaparóval aprítottam szét a rostokat, hogy krém állagú legyen az egész. Multifunkciós konyhai eszközök mindörökké!

Mikor a padlizsán már krémes volt, tettem bele egy csipet sót, frissen őrölt színes borsot, nagyon-nagyon apróra vágott vöröshagymát, 1 kiskanálnyi fokhagymaport és ugyanennyi mustárt, majd az egészet elkevertem.

https://receptneked.wps.hu/eloetelek/padlizsankrem-2/