Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A padlizsánkrém igazi klasszikus, amely egyszerűen elkészíthető és remekül illik friss kenyérhez vagy pirítóshoz. A sült padlizsán füstös íze, a főtt tojás és a majonéz együtt krémes, gazdag állagot ad, a friss petrezselyem és a fűszerek pedig még ízletesebbé teszik.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.09.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A padlizsánokat a sütőben (vagy vaslapon) addig sütjük, amíg teljesen megpuhulnak. Ha kissé kihűltek, hosszában felvágjuk, és a belsejét egy kanállal kikaparjuk. Egy tálban villával összenyomkodjuk.

A főtt tojásokat apró kockákra vágjuk, majd a padlizsánhoz keverjük. Hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát és petrezselymet. Sóval, borssal és provence-i fűszerkeverékkel ízesítjük, végül annyi majonézt adunk hozzá, hogy selymes, krémes állagot kapjunk.

Tipp

A krémet rusztikusan is hagyhatjuk darabosra, de botmixerrel egészen simára turmixolhatjuk. Pirítósra kenve, friss zöldségekkel tálalva kiváló előétel vagy könnyű vacsora.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is